Уручени сертификати полазницима ИТ обука

На Факултету организационих наука додељени су сертификати полазницима програма обука за јуниор програмере у JavaJavaWeb и .Net технологији у склопу пројекта Преквалификација у ИТ сектору – Дигитална трансформација за развој – подржан од стране Владе РС и Програма Уједињених нација у Србији (УНДП).

Од 60 уписаних, 53 полазника је успешно положило завршни тест након чега су им уручени сертификати, по моделу Факултета о оспособљености за јуниор програмера.  За сваку обуку била је формирана група са од по двадесет полазника. Сертификате је добило 15 полазника са обуке за  .Net, затим 18 са Java Web и свих 20 полазника  Java обуке.

Сертификацијом полазника се обезбеђује потврда препознатљива на тржишту рада, којом се доказује учешће полазника у неформалном процесу образовања за обављање јуниорских програмерских позиција.

Целокупна обука и све активности током обуке (предавања, вежбе, практични пројектни задаци са доменским експертима, додатна предавања и радионице, тестирања) су се  изводили на Факултету организационих наука.

По завршетку обуке, у периоду од јула до децембра 2019. године кандидати су обављали стручну праксу у партнерским компанијама, на позицији на којој су под менторским вођством радили на задацима и пројектима како би утврдили и унапредили применљивост стеченог знања, а у сврху припреме за обављање послова на позицији јуниор програмера.