Универзитет у Београду – Факултет организационих наука

Универзитет у Београду
Факултет организационих наука

Студентске организације

Студентски парламент

Студентски парламент Факултета организационих наука је орган високошколске установе чији је циљ остваривање права и заштита интереса студената. Студентски парламент, такође представља и све студентске организације, утиче на њих, координира њихов рад и рад њихових пројеката чија су циљна група студенти. 

СП ФОН представља хијерархијски највиши орган у студентском организовању у високошколској установи. Поред примарне функције, Студентски парламент ФОН-а чине ресори који теже ка што бољој сарадњи са привредом кроз велики број интерних и екстерних пројеката. 

Тренутно у ресорима је ангажовано 70 студената.

14

Студенских организација

100+

Успешних пројеката

300+

Чланова

Aiesec

AIESEC

Локална канцеларија АИЕСЕЦ-а на Факултету организационих наука основана је 1973. године и део је највеће глобалне организације вођене од стране младих која постоји од 1948. године.

Наш пројекат – Опен ИТ, познат је као највећа студентска ИТ конференција коју организују наши чланови. Он је настао са циљем спречавања одлива мозгова и умрежавања младих и ИТ заједнице у Србији.

Чланством вам се пружа прилика да радите и стекнете вештине из области продаје (Б2Б или Б2Ц), маркетинга и односа са јавношћу, организовања пројеката, као и рад на међуљудским вештинама кроз интезивна тимска искуства која ће вас прирпемити за даљи развој ваше каријере.

Контакт: office@fon.aiesec.org.rs

Савез студената ФОН-а

Савез студената Факултета организационих наука је непрофитна, неполитичка и самостална организација основана 1991. године с циљем да кроз реализацију едукативних, комплексних и едукативних пројеката подстакне студенте у развоју њихових вештина у области планирања, организације, пројектног менаџмента, тимског рада, комуникације и креативности.

Савез студената Факултета организационих наука своје пројекте реализује како на нивоу факултета, тако и на нивоу целокупног Београдског универзитета. Једна од најцењенијих, најактивнијих и најуспешнијих студентских организација Београдског универзитета.

Пројекти које организујемо су: Дани праксе, Конференција студената организационих наука, СпортБизз, Еколошки пројекат и Недеља наградних игара.

Контакт: savezsfon@gmail.com
Savez studenata FON-a
Estiem

ЕSTIEM LG Belgrade

ЕSTIEM је европско удружење студената индустријског инжењерства и менаџмента. Главни циљ је да повећа комуникацију и сарадњу између студената и институција технологије широм Европе. Са скоро 80 локалних група, ЕSTIEM данас представља више од 8000 студената у 26 земаља.

Годишње ЕSTIEM организује преко 150 европских догађаја. Ови догађаји имају циљ да подрже студенте у њиховом личном и професионалном развоју односно: меким вештинама, ИЕМ семинарима, студијама случаја, предузетништву.


Константним радом и унапређењем активности и пројеката, кроз 17 година постојања и деловања организације, ЕSTIEM LG Belgrade постала је једна од најактивнијих и најуспешнијих организација које окупљају младе и амбициозне студенте на ФОН-у.

Контакт: marko.prokin@estiem.org

ФОНИС

Удружење студената информатике ФОНИС представља једину организацију на ФОН-у фокусирану искључиво на област информационих технологија. Кроз разноврсне интерне хакатоне, радионице и пројекте чланови имају прилику да усавршавају и проширују знања из области ИТ-ја.

ФОНИС непрестано подстиче своје чланове да развијају лидерске вештине, те им кроз активно учешће у организацији едукативних и такмичарских пројеката омогућава да раде на развоју личних компетенција и истовремено примене организационе способности.

Већ дуги низ година ФОНИС ствара атмосферу у којој се лако и брзо учи, зато многи студенти током чланства у ФОНИС-у открију у којој области желе да напредују и граде своју професионалну каријеру.

Контакт: office@fonis.rs

Case Study Club BCA

Case Study Club part of BCA SEE је група студената са Факултета организационих наука, који представљају део заједнице Бусинесс Цасе Ассоциатион Соутхеаст Еуропе, највећег удружења консалтинг професионалаца, индустријских експерата и студената у Југоисточној Европи. 

Чланови Case Study Club-а истражују и користе методу студије случаја као академску и професионалну дисциплину за решавање реалних свакодневних проблема и изазова у пословању. Чланови организације представљају Факултет организационих наука и Универзитет у Београду на глобалним такмичењима у решавању пословних студија случаја. Мисија целокупне заједнице, као и клуба који је њен део, је да препознаје, повезује и развија младе лидере кроз различите професионалне развојне едукативне програме и кроз сарадњу са академским, приватним, стартуп, јавним и осталим секторима.

Контакт: casestudyclub@fon.bg.ac.rs

Буфонерија

Буфонерија је организација која се бави учешћем младих у култури и културним активизмом. Заснована на идеји АКУД ФОН-а, успешно спаја методе уметничке праксе, културно-уметничког организовања и уметности у образовању.

Омогућава студентима да се развију као креативни лидери и вршњачки едукатори, где стичу различита знања и вештине из области менаџмента културе и медија, креативног менаџмента, омладинске едукације, драмске фацилитације и употребе игре у образовању, позоришне продукције и организације догађаја.

Окупљањем студената са културно-уметничким склоностима и коришћењем принципа организације тежи јачању културе и уметности, развоју културних потреба и стварању мало места за културу у ком млади могу слободно и креативно да се изразе, доприносећи широј заједници.

Контакт: bufonerija@gmail.com

Дебатни клуб

Дебатни Клуб ФОН-а је основан крајем 2006. године на иницијативу проф. др Мирјане Дракулић, са циљем промовисања и усавршавања вештине дебатовања, развоја критичког мишљења, јавног наступа, говорништва, и других сродних вештина.

Од оснивања је кроз курсеве дебатног клуба прошао велик број студената који су га учинили једним од најуспешнијих дебатних клубова у региону. Осим овога, дебатни клуб сваке године шаље дебатере на разна међународна дебатна такмичења где се такмиче против најпрестижнијих универзитета као што су Оксфорд, Кембриџ и други. Најзначајније такмичење јесте Светско универзитетско дебатно првенство на којем учествује преко 600 студената сваке године.

Контакт: debata@fon.bg.ac.rs

ЕкоФOН

ЕкоФOН је студентска организација чији је основни циљ развој еколошке свести, пропагирање, ширење, развијање и упознавање шире популације људи са основним постулатима одрживог развоја. Започела је са радом 2007. године и има за циљ проактивно деловање у заштити животне средине и спровођењу стратегија одрживог развоја, уз континуирано побољшање нивоа еколошке свести јавности.

ЕкоФОН се бави еколошким пројектима, тренинзима, волонтерским радом, повезивањем са институцијама, организацијама и фирмама које се баве заштитом животне средине.

Quality Media Station

Медијски центар за квалитет “Qуалитy Медиа Статион’’ основан је у новембру 2015. године, при Катедри за менаџмент квалитета и стандардизацију, у оквиру великог ТЕМПУС пројекта “Енханцемент оф Qуалитy Инфраструцтуре ин Wестерн Балканс“.

Медијски центар има за стратешки циљ да у информативном, понекад и организационом смислу, подржи развој инфраструктуре квалитета Србије и региона и промовише менаџмент квалитета и стандардизацију као струку, како у образовном, тако и у пословном окружењу, али и у јавном медијском простору, уопште.

Оперативно, он има задатак да прати сваки догађај, дешавање и активност који воде остварењу овог стратешког циља, првенствено на Факултету организационих наука, али и знатно шире.

СпортФОН

Спортско друштво ФОН-а, СпортФОН, основано је 28.12.2000 године. Чланови СпортФОН-а јесу студенти Факултета Организционих Наука у Београду.

Циљеви и задаци СпортФОН-а су ширење спортских активности и спортског духа на факултету, представљање факултета на универзитетским такмичењима и ширење међуфакултетске и међууниверзитетске сарадње.

Контакт: sportfon@fon.bg.ac.rs

Студентска Асоцијација ФОН-а

Студентска Асоцијација ФОН-а је организација која спаја теоријски стечена знања из области ИТ-ја и менаџмент способности студената, и практичном применом развија њихове вештине, који кроз различите типове пројеката остварују своје деловање.

Током студија и чланства у организацији, студенти имају могућност да стекну практично знање и искуство, упознају се са могућностима у пословном свету и тимским радом, подстакну једни друге на напредак и професионално уздизање.

Препознатљива по својим пројектима, Студентска Асоцијација у фокус подједнако ставља студенте, као своје чланове, и саму организацију и квалитет рада у њој, са циљем експоненцијалног напретка и сталног побољшања.

Унија студената ФОН-а

Унија студената ФОН-а је организација основана 2016. године са циљем да кроз едукативне и хуманитарне пројекте подстакне хуманост, тимски дух, колегијалност и креативност код младих.

Унија подстиче проактивност и омладински активизам студената и свим својим члановима пружа прилику да се усавршавају у областима планирања и организације пројеката као и пројектног менаџмента током целе године.

Четири екстерна пројекта које Унија организује током године су: Хуманитарни спортски турнир, УСФ Гаминг Фаир, ФОН QУИЗ и Хуманитарно СтандУп вече. Поред њих, бави се развојем и едукацијом својих чланова кроз организовање интерних радионица и пројеката који су намењени управо њима.

Unija studenata FON-a

ФОН-ов центар за развој каријере

ФОН-ов центар за развој каријере је студентска непрофитна организација, основана 2004. године. Наша мисија је да пружимо могућност за развој, имплементацију и усавршавање стваралачког, предузетничког и научног потенцијала студената.

У току академске године организујемо пет едукативних пројеката, који су посвећени различитим областима и темама, а то су ФОНуп, ФОНкламе, Врућа столица, Подцаст и Активан студент. Наша организација броји 50 чланова и пет сектора, у којима свако имају своју улогу, доприноси својим идејама, радом и трудом, и на тај начин помаже да остваримо све наше мале и велике циљеве.

Ту смо да научимо нове ствари, упознамо нове људе, стекнемо нова искуства и искористимо нове прилике које нам се пружају.

Контакт: office@fonovcentar.rs