Завршено треће такмичeње у решавању студије случаја за средњошколце

У петак, 13. децембра 2019.године на Факултету организационих наука одржано је финале пројекта High School Case Competition, такмичења у решавању пословне студије случаја намењеног средњошколцима. Овај пројекат, у сарадњи са Факултетом организационих наука организовала је студентска менаџмент консалтинг организација Case Study Club.

Догађај је свечано отворио проф. др Александар Ђоковић, продекан за наставу Факултета организационих наука и пожелео учесницима пуно среће и позвао их да упишу ФОН, а присутнима се обратила и Маја Јанковић, председник такмичења и потпредседник за пројекте организације Case Study Club.

Ученици 15 средњих школа из Београда и његове околине имали су прилику да решавају реалан пословни проблем, задат од стране компаније Златиборац. Њихов задатак је био да осмисле нови иновативни производ који би компанија Златиборац могла уврстити у свој асортиман, а који би био намењен средњошколцима узраста од 14 до 19 година, као и маркетинг стратегију. Циљ  такмичења био је да се средњошколцима приближи концепт пословања, доношења одлука и решавања проблема кроз пример из праксе.

Током недељу дана трајања пројекта, од 6. до 13. децембра, учесници су имали прилику да присуствују едукативним радионицама и кроз то стекну потребна знања и вештине за решавање задатог проблема. Од 84 пријављена тима, односно 320 учесника, 48 се пласирало у полуфинале и своја решења представило стручном жирију 10. децембра. Жири су чинили активни и алумни чланови Case Study Club-а и том приликом одабрали су 8 најбољих тимова за финале такмичења.

На финалним презентацијама жири су чинили Немања Кнежевић, директор сектора маркетинга и развоја компаније Златиборац, Дијана Савић, менаџер екстерних корпоративних комуникација компаније Златиборац и проф. др Весна Дамњановић, редовни професор и руководилац Центра за пословне студије случаја на Факултету организационих наука.

Прво место на такмичењу High School Case Competition освојио је тим SkiVision, који су чинили Матеја Радељић, Виктор Стјепановић и Милош Милошевић, ученици Електротехничке школе „Никола Тесла“. Награда за најбоље решење, коју је обезбедио главни партнер пројекта, компанија Златиборацје пут на Златибор. Друго и треће место освојили су ученици Пете београдске гимназије. Награду је обезбедио EQUILIBRIO – Teenakademija. Честитамо студентима Case Study Clubа на сјајној организацији догађаја и промоцији ФОН-а!