Студенти Case Study Club-a ФОН-а трећи на свету у решавању студије случаја на Asian Business Case Competition-у

Студенти Case Study Club-a ФОН-а: Милена Гатић, Лука Пољак, Лука Лугоњић и Алекса Савић под менторством проф. др Весне Дамњановић и Владимира Стојиљковића освојили су треће место на светском такмичењу у решавању студије случаја: Asian Business Case Competition (ABCC) Nanyang 2021 у области одрживог пословања за грађевинску инудстријуТакмичење је одржано онлајн, у периоду од 17. јула до 11. септембра 2021. године.

Организатор такмичења била је Nanyang пословна школа са Nanyang Универзитета из Сингапура. Такмичење је обухватило едукативни део кроз радионицу, прелиминарне рунде такмичења, полуфинале и финале. Учествовало је преко 60 тимова из целог света док су у финалу учествовала три универзитета.

Прво место освојио је Универзитет Азије и Пацифика, а друго место мешовити тим који су чинили студенти из Националног Универзитета у Сингапуру, Оксфорд Универзитета, Сингапур Менаџмент Универзитета, Кембриџ Универзитета.

Студију случаја задала је сингапурска мултинационална компанија за трговину некретнинама City Developments Limited (CDL). Главни изазов који су студенти решавали је како компанија CDL може задржати своју водећу позицију на тржишту у одрживом пословању при изградњи некретнина, кроз побољшање постојећег портфолија некретнина.

Студенти ФОН-а предложили су стратегију уласка у сегмент индустријског тржишта и развој првог аутоматизованог одрживог вертикалног складишта аквизицијом старт-апа Urbx. Сингапур је предложен као пилот тржиште са продајним и маркетинг наступом и на земље региона у Азији, Европи и Северној Америци.

Честитамо студентима на сјајном резултату!

Додатне информације о такмичењу можете пронаћи на линку.