Студентима ФОН-а додељена престижна Светосавска награда за 2021. годину

Студенти Case Study Club-a ФОН-а: Зорана Дуловић, Сергеј Станишић, Драган Стојановић, Тамара Ђорђевић и Мина Петровић постали су носиоци Светосавске награде за 2021. годину за освојено прво место на светском такмичењу у решавању студије случаја у области циркуларне економије за текстилну индустрију: Global Circular Challenge 2021.

Ову престижну награду, које додељује Министарство просвете, науке и технолошког развоја, као признање за допринос квалитетном образовању и васпитању, унапређивању образовно-васпитне праксе и развоју научних достигнућа у области образовања и васпитања у Републици Србији свечано је уручио Први потпредседник Владе и министар Бранко Ружић 27. јануара 2022. године у Влади Републике Србије. Церемонији доделе Светосавске награде присуствовао и проф. др Милан Мартић, декан ФОН-а.

Такмичење је одржано онлајн у периоду од 20. јануара до 13. марта 2021. године, а студенти Case Study Club-a ФОН-а су током такмичења победили реномиране светске универзитете и школе као што су: Универзитет Стенфорд (Stanford University), Универзитет тахнологије Масачусетс (MIT – Massachusetts Institute of Technology), Универзитет Колумбија (Columbia University), Универзитет Охсфорд (Universtiy of Oxford), Лондонска школа економије и политичких наука (London School of Economics and Political Sciences) и многе друге. Студенти ФОН-а менторисани су од стране проф. др Весне Дамњановић и проф. др Наташе Петровић.

Честитамо драгим студентима и захваљујемо им се на свему што су учинили за Факултет организационих наука и Универзитет у Београду! Желимо им пуно среће у будућности.

Додатне информације можете видети на: http://www.mpn.gov.rs