ФОН отворио врата нове зграде за представнике привреде

Факултет организационих наука данас је отворио врата нове зграде за представнике привреде и потписао стратешке споразуме са 21 новом компанијом која послује у Србији.

Овим поводом гости Факултета организационих наука били су представници следећих организација: Ananas, ASW Inženjering, Awesome, A1, BancaIntesa, BAT, Be-terna, BlackRock, Celsius, Cirkuliranje, CleanAirSolution, Elixir, Endava, EwaSoft, E smartsystems, E&Y, FIS, Florence, Galeb, KameleonSolutions, Ministarstvoodbrane, MSG Global, OTP Banka, Project Management InstituteSerbia, SAS, SavaCOOP, SBB, SR Technics, TX Services, UBS, VojnaAkademija, Yettel, Zlatiborac, 30Hills

На самом почетку присутне је поздравио проф. др Милан Мартић, декан Факултета организационих наука и истакао да је ФОН најмлађа чланица Универзитета у Београду и једина високошколска институција која је основана од стране привредних организација и да као њихов природни партнер препознаје велику важност сарадње науке и привреде.

Декан је истакао да је Факултет у претходних неколико деценија континуирано ширио своје капацитете, а ове године отворена је нова зграда која је удвостручила постојећи простор што ће омогућити значајно побољшање услова студирања и рада на ФОН-у и обезбедити да остваримо пун иновативни и истраживачки потенцијал.

Очекујемо пуно од сарадње са вама, нашим стратешким партнерима. Верујемо да ће се кроз ту сарадњу остварити заједнички циљеви. Наш основни циљ је да знања наших студената буду што боља, а она ће бити боља тако што ћете нам помоћи да мењамо наше курикулуме, како предмета, тако и студијских програма и да кроз те промене знања буду управо онаква каква супотребна тржишту, закључио је декан.

Присутнима се потом обратио и продекан за стратешки развој и сарадњу са компанијама, проф. др Марко Михић, на чију иницијативу је организован данашњи скуп. Професор Михић је поздравио присутне и истакао да је наставна и научна инфраструктура значајно унапређена са новом зградом, чиме ће ФОН стати раме уз раме са најразвијенијим пословним школама.

Академски екосистем чини јединствена мрежа садашњих и бивших студената, као и посвећених наставника. Шта даје вредност и посебност том екосистему? Па управо компаније са којима блиско сарађујемо и са којима ћемо креирати различите иновативне форме сарадње. Желимо да привреду приближимо студентима, студенте компанијама, да интегришемо наше активности тако да сви укључени имају корист, као и друштво кроз одрживо и предузетничко образовање. С обзиром да је образовање пут а не циљ, уверен сам да је пред нама период успешне сарадње на том путу, закључио је продекан.

У име привреде, присутне су поздравили представници компаније SRTechnics и Endava.

Госпођа Милена Гајовић, генерални менаџер компаније SRTechnics, овим поводом је рекла:

Компанија SRTechnics има велики број запослених који су дипломирали на овом факултету и некако не могу да се отмем том позитивном утиску да ћемо заједно у будућности обезбедити да их кроз сарадњу буде још више . Наш циљ је да кроз ову сарадњу јачамо и промовишемо високо образовање и ту спрегу између привреде и високошколских институција поспешујемо тако да смо спремни да заједно са Факултетом инвестирамо у даљи развој науке, технологија, иновације. То су постулате наше компаније.

Испред компаније SRTechnics желим да изразим понос што смо део ове свечаности, свима вама, Факултету, целокупном тиму, желимо срећно усељење у нову зграду.

Представник компаније Endava, господин Зоран Лабровић, такође је изразио велико задовољство партнерством са Факултетом организационих наука:

Велика ми је част и задовољство што као бивши студент ФОН-а имам прилику да вам се обратим данас овде.

Kао сервисна компанија, један велики фактор нашег раста јесте управо тесна сарадња са факултетима. Сарадња са ФОН-ом траје више од 10 година, још док смо били компанија PS Tech, а то се наставило и када смо посталиEndava. Нешто што сам желео да истакнем, као добру праксу препознали смо да ми као компанија можемо да помогнемо студентима да стекну нека практична знања која ће им помоћи да они буду боље припремљени за изазове који их чекају када заврше своје студије и ево управо смо са ФОН-ом започели један курс Управљање IT  пројектима, на ком је тренутно идеја да студенти стекну нека знања која факултети не покривају кроз своје редовне програме.

Сматрам да смо ми као професионалци у својој области у обавези да помогнемо нашим студентима да стекну нека знања и боље се припреме за оно што их очекује сутра.

Радујем се наставку сарадње и честитам Факултету на отврању нове зграде.

Након официјалног дела за све стратешке партнере Факултета организован је свечани пријем у просторијама нове зграде Факултета .