Заједничка подршка студентским стартап тимовима кроз сарадњу академије и привреде

Студентским стартап тимовима „FarmIT“ и „FullHearts“, који своје идеје развијају кроз „Route2Launch“ менторски програм на ФОН-у, обезбеђена је додатна подршка изради првих верзија производа од стране компаније 30Hills.

Полазници 30Hills академије ће на примерима ових студентских стратап идеја применити стечена знања из домена програмирања и дизајна корисничког искуства, а студентски тимови ће креиране прве верзије производа моћи да користе у даљим фазама развоја својих стартапа. Прве верзије производа за ове студентских стартапе биће креиране до краја године.

Факултет је у мају 2022. године са компанијом 30Hills потписао споразум о стратешкој сарадњи, а иницијатива за подршку студентским стартап тимовима иницирана је од стране директора компаније, Ђорђа Филиповића, након одржаног гостујућег предавања у Истраживачко-развојном центру ФОН-а.

Route2Launch стартап менторски програм део је пројекта „Предузми идеју“ који Факултет организационих наука спроводи заједно са Иницијативном Дигитална Србија уз подршку USAID-а.