На ФОН-у је одржан дискусиони панел на тему „OpenAI Chat GPT: могућности и изазови у образовању и бизнису“

Данас је на Факултету организационих наука одржан дискусиони панел на тему „OpenAI Chat GPT: могућности и изазови у образовању и бизнису“. Модератор панела је била проф. др Тамара Властелица, а учесници панела били су стручњаци из области информационих технологија, дигитализације и примене вештачке интелигенције:

  1. Росанда Милатовић-Скорић, регионални директор, САС института
  2. Небојша Бјелотомић, директор, Дигитална Србија
  3. Милен Јањић, директор, Intellya
  4. Марко Марјановић, Chief digital and Innovation officer, Artifit

Уводну презентацију је одржала Валентина Ђорђевић, Head of Data and Innovation, Thing Solver, која је кроз илустративне примере објаснила функцију системајезичких модела и основних карактеристика Chat GPT-а.

Своје виђење са становишта правних ограничења на актуелну тему дао је и проф. др Ђорђе Кривокапић, који је говорио о прописима и регулаторним изазовима у вези са новим феноменом. Након овог дела, проф. др Борис Делибашић и продекан за дигитални развој, проф. др Душан Бараћ надовезали су се са својим запажањима да ће Chat GPT утицати на промену пракси конкретно на Факултету организационих наука и за наставнике и за студенте. Оно што је сигурно јесте да овакве врсте изазова које доноси шире усвајање нових технологија, али и предности које оне могу да обезбеде, мењају садашње формате учења и рада и обезбеђују виши стандард за нове генерације.

Излагање панелиста и закључци панела могу се погледати на видео снимку догађаја: ОВДЕ.