Студенти ФОН-а освојили прво место на Осмој Oлимпијади из енглеског језика за студенте техничких факултета

Тим студената Београдског универзитета који су чинили студенти ФОН-а Анђела Жикић и Милутин Миљанић и студент ЕТФ-а Урош Крстић под менторством доц. др Јелене Анђелковић освојио је прво место у укупном пласману на осмој Олимпијади из енглеског језика за студенте техничких  факултета у организацији Московског државног универзитета Х.Е. Бауман (https://nsce.bmstu.net/news/).

Такмичење са међународним учешћем одржано је 15. и 16. марта 2023 у онлајн формату, а учествовало је преко 80 кандидата са око 30 универзитета. Кровна тема такмичења била је Вештачка интелигенција, у оквиру које су студентима појединачно и тимски додељивани задаци за чије решавање су поред завидног знања стручног енглеског језика потребне и друге вештине и знања, као што су стручно знање, креативност, аналитичност и вештине решавања проблемских ситуација.

У појединачној категорији, наш Милутин Миљанић освојио је прво, а Анђела Жикић и Урош Крстић друго место. У тимској категорији, у којој је задатак био израда кратког документарног филма, наш тим је такође освојио прво место, што тим београдског факултета и наше ФОН-овце чини апсолутним победницима овог студентског такмичења.