Студенти ФОН-а шампиони света у решавању студије случаја CBS Global Case Competition 2022 у Копенхагену

Чланови Case Study Cluba ФОН-а: Душан Вишњић, Александра Крстајић, Марија Стојановић и Сташа Стаматовић постали су шампиони света на престижном такмичењу CBS Global Case Competition 2022 под менторством проф. др Весне Дамњановић, Растка Дамњановића и Владимира Стојиљковића. Подршку у припреми пружили су Катарина Мирковић и Стефан Игњатовић. 

Финале такмичења је организовано у четвртак 24. фебруара 2022. године од стране Copenhagen Business School у онлајн окружењу. На такмичењу је учествовало 300 тимова из целог света. Друго место припало је тиму из Сједињених Америчких Држава, а треће тиму из Холандије.

Почетком фебруара одржана је прва рунда такмичења и задата је студија случаја од стране компаније Pandora и за чије решавање су имали 24 сата. Задатак студије случаја односио се на дефинисање стратегије раста компаније кроз иновативни приступ према младим Y и Z генерацијама. Студенти ФОН-а предложили су персонализовано искуство потрошача кроз примену дигитализације, blockchain и NFT технологије. Такође, предложили су имплементацију решења на тржиште Кине и Сједињених Америчких Држава као и могућност скалирања понуде и на друге сегменте потрошача.

Жири је похвалио тим студената ФОН-а за тимску енергију, презентацију, иновативну стратегију која користи технолошка решења за унапређење искуства при куповини накита као и прилагођену стратегију наступа на међународним тржиштима. Жири су чинили представници топ менаџмента компанија Pandora, Microsofta, Carlsberga, Thornico као и водеће менаџмент консалтинг куће Bain & Company.