Međunarodni info dan 2022

U četvrtak, 10. marta 2022. godine Fakultet organizacionih nauka organizuje deseti Međunarodni info dan u onlajn formatu na platformi MS Teams. Cilj događaja je informisanje studenata osnovnih, master i doktorskih studija, nastavnika, saradnika i nenastavnog osoblja o postojećim programima razmene, mogućnostima finansiranja mobilnosti, nastavka studija, obavljanja prakse, usavršavanja ili istraživačkog boravka u inostranstvu.
Učesnici ovogodišnjeg Međunarodnog info dana su predstavnici relevantnih institucija, međunarodnih i domaćih organizacija, kulturnih centara, fondacija, koji će predstaviti svoje aktivnosti, i studenti, koji će pričati o svojim iskustvima sa razmene.
Link ka događaju možete preuzeti ovde.
Program Info dana:
Od 11:00 do 13:00 časova biće održane prezentacije programa stipendiranja mobilnosti, celokupnih master studija, obavljanje stručne prakse ili usavršavanja u inostranstvu:

• Fondacija Tempus – Erazmus+ i Cepus razmene i Erazmus Mundus zajednički master programi
• Univerzitet u Beogradu – Erazmus+ mobilnosti i MOBION platforma
• DAAD – Nemačka služba za akademsku razmenu – Studiranje i istraživanje u Nemačkoj
• Francuski institut u Srbiji – Program stipendiranja studiranja u Francuskoj
• Program stipendija nemačke privrede „Zoran Đinđić“ – Stručne prakse u Nemačkoj

Od 13:00 do 14:00 časova biće održane prezentacije studenata koji su obavili svoje Erazmus+ i Cepus mobilnosti na univerzitetima za koje je trenutno otvoren konkurs na MOBION platformi:

• Université Paris-Est Créteil Val de Marne
• Stockholm University – Stockholm Business School
• University Paris 1 Panthéon- Sorbonne
• University of Helsinki
• Université Catholique de Lille
• TU Wien

O učesnicima:
Fondacija Tempus (https://tempus.ac.rs/) je osnovana oktobra 2002. godine u cilju podrške unapređenju visokog obrazovanja. Od 2015. godine je kancelarija zadužena za sprovođenje programa CEEPUS, srednjeevropskog programa za razmenu studenata i nastavnog osoblja, a od 2019. godine kada je Republika Srbija je postala punopravna članica Erazmus+ programa je Nacionalna Erazmus+ agencija. Predstavnici Fondacije će predstaviti mogućnosti za mobilnost studenata kroz programe Erazmus + i Cepus, nastavak studija na nekom od Erazmus Mundus zajedničkih master programa i Europass dokumente koje studenti mogu koristiti prilikom prijave za mobilnosti.

Univerzitet u Beogradu, Odeljenje za međunarodnu saradnju je zaduženo za sprovođenje programa mobilnosti za studente i zaposlene svih fakulteta u svom sastavu. Tokom Info dana, predstavnici Univerziteta će predstaviti mogućnosti razmene studenata, nastavnika i administrativnog osoblja Univerziteta u Beogradu u okviru Erazmus+ programa i platformu MOBION (http://mobion.bg.ac.rs/) za prijavu kandidata za programe mobilnosti.
Francuski institut u Srbiji (http://www.institutfrancais.rs/) sastavni je deo svetske mreže koju čini više od 100 Francuskih instituta, sa misijom jačanje veza između Francuske i Srbije kroz kulturu, školstvo, francuski jezik, visoko obrazovanje i istraživanja. Predstavnici Instituta će promovisati stipendije Vlade Republike Francuske za studiranje u Francuskoj.
Nemačka služba za akademsku razmenu – DAAD (https://www.daad.rs/sr/) je osnovana u Hajdelbergu 1925. godine na inicijativu jednog studenta, a danas spada u najvažnije organizacije koje finansijski podržavaju međunarodnu razmenu studenata i naučnika. Predstavnici DAAD-a će predstaviti mogućnosti za studiranje i usavršavanje u Nemačkoj.
Fondacija dr Zoran Đinđić (https://www.fondacija-djindjic.org/) je osnovana 2003. godine nakon tragičnog ubistva dr Zorana Đinđića, Predsednika Vlade Srbije, sa ciljem očuvanja lika i dela dr Zorana Đinđića kroz organizovanje aktivnosti i projekata koji neguju vrednosti za koje se on zalagao. Predstavnici Fondacije će predstaviti program stipendija nemačke privrede za obavljanje stručne prakse mladih u Nemačkoj.