Последњи поздрав

Са тугом и дубоким болом обавештавамо запослене, студенте и пријатеље да смо 27. фебруара 2022. године, изгубили уважену професорку и вишегодишњу деканку Факултета организационих наука, проф. др Невенку Жаркић-Јоксимовић.

Последњи испраћај професорки Невенки ће се обавити у четвртак, 03. марта 2022. године у 11.30 сати (опело је у 12.00 сати), на Новом гробљу (Капела број 1) у Београду.

Проф. др Невенка Жаркић Јоксимовић оставила је немерљив траг у академској и пословној заједници Србије и региона, а посебно на свом матичном факултету, нашем ФОН-у.

 Факултет организационих наука је развијала, заједно са својим колегама, прво као докторант и асистент на ФОН-у, затим као професор и продекан. Kоначно, као декан у три мандата, поставила је темеље за оно што је ФОН данас – једна од најбољих високообразовних академских институција у области менаџмента и организације и информационих система и технологија у региону.

 Проф. др Невенка Жаркић Јоксимовић је рођена 1953. године у Београду. О њеним високим академским постигнућима сведоче чак две дипломе Универзитета у Београду – диплома Економског факултета и диплома Факултета политичких наука, на којем је касније и магистрирала.

 Од 1996. године професорка Невенка Жаркић Јоксимовић је била редовни професор на Факултету организационих наука и један од најистакнутијих стручњака у научној области финансијски менаџмент, рачуноводство и ревизија. На нашем факултету је основала, и са својим сарадницима развијала, бројне предмете, који се и данас успешно реализују, а међу којима су: Финансијски менаџмент, Рачуноводство, Управљачко рачуноводство, Вредновање предузећа и Финансијска анализа продаје. Аутор је више десетина уџбеника који се користе као обавезна литература у извођењу наставе на свим нивоима студија на Факултету. Активно се бавила научно-истраживачким радом и публиковањем научних радова. Руководила је и учествовала на бројним међународним и националним научним и стручним пројектима.

Била је посвећена развоју научног и стручног подмлатка у области финансијског менаџмента, рачуноводства и ревизије председавањем и чланством у бројним комисијама за избор наставника и сарадника на Факултету. У својству ментора, водила је израду и одбрану више од 20 докторских дисертација. Осим на матичној институцији, била је и члан великог броја комисија докторских дисертација на факултетима Универзитета у Београду и Новом Саду, а и шире.

Kао један од највећих стручњака за финансије у нашој земљи, проф. др Невенка Жаркић-Јоксимовић је била дугогодишњи члан Управног одбора  “ Banca Intesa“ а.д. Београд и проректор за финансије Универзитета у Београду.

Само неке од многобројних награда и признања које је добила су: Повеља Миша Анастасијевић – Нај жена Србије и Признање општине Вождовац – Најуспешнија жена.