Kомпанија ASEE (ASSECO SEE) донирала IT опрему ФОН-у

Данас је на Факултету организационих наука организовано свечано потписивање Уговора о донацији са представницима компаније ASEE (ASSECO SEE), а поводом недавног донирања IT опреме која ће бити коришћена за унапређење оперативних процеса на Факултету.

Овим поводом свечаности су присуствовали представници компаније компаније АSEE, члан Управног одбора, господин Дејан Ђокић, представница  Сектора за меркетинг, госпођа Сања Ђорић, где су заједно са члановима руководства Факултета, продеканом за стратешки развој и сарадњу са компанијама, проф. др Марком Михићем, продеканом за дигитални развој, проф. др Душаном Бараћем и продеканом за основне академске студије, проф. др Душаном Савићем обишли просторије нове зграде Факултета и дефинисали приоритете и развојни пут сарадње две организације за предстојећи период.

 На самом почетку присутне је поздравио продекан за стратешки развој и сарадњу са компанијама, проф. др Марко Михић и захвалио се компанији ASSE на препознавању и подршци коју су усмерили Факултету, а која ће додатно допринети квалитету услова студирања и рада на ФОН-у.

 „Kровни споразум о сарадњи између ФОН и ASEE потписан у децембру 2021. године, створио је основу да наше заједничке снаге ставимо у функцију квалитетног образовања. Даљи развој IT инфраструктуре представља један од стратешких приоритета Факултета са циљем унапређења наставног и научно-истраживачког процеса и креирања конкурентног пословног амбијента, а компанија ASEE је наш природан партнер у томе,“ изјавио је др Марко Михић, продекан Факултета организационих наука за стратешки развој и сарадњу са компанијама.

„ФОН перманентно ради на развоју IT инфраструктуре и сервиса. Сада са новом, паметном зградом и више од 400 рачунара за наставу, развојем већег броја сервиса за различите стејкхолдере, потреба за квалитетном и свеобухватном хардверском и софтверском инфраструктуром је још већа.  Захваљујући донацији нашег партнера ASEE, значајно су унапређени капацитети, када су у питању питању серверска и мрежна инфраструктура. Нова опрема ће у великој мери бити коришћена и за научно-истраживачке активности запослених на ФОН-у и међународну сарадњу. Морам да истакнем да су експерти из ASEE помогли и око инсталације и повезивања опреме у наш IT екосистем и обећали пуну подршку у будућности, “ истакао је др Душан Бараћ, продекан за дигитални развој Факултета организационих наука.

Продекан за основне академске студије Факултета организационих наука, др Душан Савић, захвалио се на донацији и изјавио да ће на основу новог система бити креирана унапређена дигитална платформа за активности студената. Он је додао да ФОН традиционално препознаје важност сарадње науке и привреде и да је један од највећих приоритета континуирано партнерство са пословним сектором у циљу стварања квалитетних услова студирања.

,,Са ФОН-ом делимо заједничку визију будућности у којој се високо вреднују предности дигиталног друштва. Сматрамо да је наша обавеза као компаније да управо студентима обезбедимо савремену технологију која ће им олакшати образовање. Верујемо да ћемо их на овај начин и додатно мотивисати да остваре свој потенцијал и допринесу развоју економије знања у нашој земљи,“ изјавио Дејан Ђокић, члан Управног одбора Asseco SEE (ASEE).

Ђокић је такође истакао да развој софтверских решења којима је компанија ASEE трансформисала и унапредила бројне привредне секторе на глобалном нивоу не би био могућ без идеја, енергије и вештина које су донеле нове генерације управо са овог београдског факултета.

Донацију компаније ASEE чини комплетна хардверска инфраструктура која ће ФОН-у бити потребна за виртуализацију комуникације у раду са студентима. Она обухвата четири сервера који ће бити спојени у један кластер, уређаје за складиштење података са великим меморијским простором, као и одговарајућу пратећу опрему.