Недеља студентских идеја у организацији ФОН-а и Иницијативе дигитална Србија

У периоду од 13. до 15. децембра, по други пут биће организована „Недеља студентских идеја” – догађај намењен популаризацији предузетништва и развоја студентских стартап идеја. Недеља студентских идеја одржава се у оквиру пројекта „Предузми идеју“ који ФОН организује са Иницијативом Дигитална Србија и партнерима, а уз подршку USAID-а.

>>> АГЕНДА ДОГАЂАЈА И ЛИНКОВИ ЗА ПРИЈАВУ <<<

Првог дана догађаја (уторак, 13. децембра) од 18 часова на ФОН-у, биће одржан мастер час Тање Кузман из компаније PWC на тему „Како и шта ми је потребно за почетак развоја своје стартап идеје?“. У наставку првог дана, своја искуства из „Route2Launch“ менторског програма поделиће студентски стартап тим ФармИТ, који ради на развоју своје „дигиталне баште“.

Другог дана догађаја, (среда, 14. децембар), од 12 часова, у Иницијативи Дигитална Србија (DSI) на Новом Београду, заинтересованим студентима биће представљен „Водич за стартапе“ уз дружење са покретачем стартапа Ota Sync, Ђорђем Јевтићем. Истог дана, од 14:15 часова на ФОН-у своју успешну стартап причу са студентима ће поделити Владимир Шијаковић, оснивач стартапа VOZZI. Планиран је организован превоз од ДСИ-а са Новог Београда до ФОН-а биће организован.

Последњег дана догађаја (четвртак, 15. децембар) од 16 часова на ФОН-у, биће организоване презентације студентских стартап идеја које су развијене уз менторство наставника током „Route2Launch“ менторског програмa. У наставку трећег дана, од 17:45 часова, биће организован округли сто представника академије и организација за подршку стартапима на тему „Улога академије у стартап екосистему“.

>>> АГЕНДА ДОГАЂАЈА И ЛИНКОВИ ЗА ПРИЈАВУ <<< 

Активности Факултета организационих наука у оквиру пројекта „Предузми идеју“ усмере су на унапређење менторских капацитета на факултетима и развоју академске менторске заједнице, повећање броја студентских стартап тимова, унапређење видљивости иновација које се развијају на факултетима, као и промовисање примера добре праксе стартапа из локалног екосистема.