Студенти ФОН-а други на светском такмичењу у решавању студије случаја у Ротердаму

Студенти Case Study Club-а ФОН-а: Владимир Стојиљковић, Дуња Пауновић, Филип Брановић и Душан Вишњић под ментроством проф. др Весне Дамњановић освојили су друго место на светском такмичењу RSM STAR Online Case Competition 2020 у решавању студије случаја у Ротердаму у Холандији. Такмичење је одржано онлајн у периоду од 19. до 26. априла 2020.

Укупно је учествовало 12 универзитета и 48 студената са три континента.

Студенти су решавали студију шест сати за компанију Royal Philips, која је лидер у примени медицинских тенолошких решења. Студенти су имали задатак да пронађу начин да компанија омогући развој иновација које ослушкују потребе оних који су њихове производе највише користили. Било је неопходно повезати и иновационе Hub-ове компаније Philips са тржиштима која се у њиховом окружењу налазе и укључити потрошаче, као и партнере у креирање решења за бољу будућност.

Један од захтева био је и приказ могућности да се решење прошири на велики број тржишта.

Студенти ФОН-а похваљени су за холистички приступ решењу који резултује одрживости компаније на дуги рок, као и на одговорима на питања стручног жирија.

Прво место освојио је тим Corvinas Универзитета из Мађарске, док је треће место заузео тим Hong Kong University of Science and Technology из Хонг Конга.

Честитамо студентима на сјајном резултату!