Тим са Факултета организационих наука победник 7. такмичења у управљању пројектима IPMA Project Management Championship

Финале националног такмичења у управљању пројектима Project Management Championship одржано је у недељу 14. марта, а победу је однео студентски тим Факултета организационих наука чији представници су Софија Сеничић, Никола Милошевић и Ана Ристић. Победнички тим представљаће Србију на интернационалном финалу овог престижног такмичења које ће се у септембру ове године одржати у Београду. 

Такмичење организује Young Crew Srbija као огранак за младе, Удружења за управљање пројектима Србија – IPMA Srbija, у оквиру Међународне асоцијације за управљање пројектима – IPMA (International Project Management Association) са циљем да младима пружи прилику за развој, стицање нових познанстава и учење кроз праксу. 

На овогодишњем такмичењу у оквиру квалификационе рунде, која је ове године одржана онлајн 27. фебруара, учестовавло је 46 тимова. Више од 170 студената са 19 факултета из целе Србије имало је прилику да тимски решава тест од 100 питања за 100 минута.

Шест тимова који су се истакли својим знањем и остварили најбољи резултат добило  је прилику да прође даље и опроба се и у улози пројектних менаџера и решавању реалних пословних проблема.

Овај пројекат подржан је од стране: Министарства омладине и спорта, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Српске асоцијације менаџера и Центра за развој каријере.

Сви студенти који су заинтересовани да се укључе у пројектну заједницу могу пратити сајт ipma.rs и инстаграм странице @ipma.serbia и  @youngcrewserbia.