Одржан Међународни инфо дан

У четвртак, 10. марта 2022. године одржан је десети Међународни инфо дан у онлајн формату на платформи MS Teams. Учесници догађаја су били представници Фондације Темпус, Универзитета у Београду – Сектора за међународну и међууниверзитетску сарадњу, Немачке службе за академску размену, Француског института у Србији, Фондације др Зоран Ђинђић и студенти Факултета који су боравили на размени.


У првом делу догађаја, Горан Богуновић, из Фондације Темпус, представио је студентима програме размене Еразмус+ и Цепус и могућности за одлазак на Еразмус Мундус заједничке мастер студије и Еуропас документе погодне за пријаву на све наведене програме. Испред Универзитета у Београду – Сектора за међународну и међууниверзитетску сарадњу, колега Никола Савић, представио је платформу МОБИОН, преко које студенти Универзитета могу да се пријаве за Еразмус+ мобилности. Данијела Павлица из организације ДААД (Немачке службе за академску размену) говорила је о летњим курсевима немачког језика, мастер студијама за све области студирања и могућностима за истраживачки боравак у Немачкој. Испред Француског института у Србији, Сандра Елезовић је говорила о могућностима за стипендирање за одлазак на мастер програме М1 и М2 у Француској, које финансира Влада Републике Француске. Из Фондације др Зоран Ђинђић, Немања Анђелковић је говорио о програму стипендија немачке привреде „Зоран Ђинђић“ за финансирање обављања стручне праксе у Немачкој.


У другом делу догађаја, своја искуства са мобилности представили су студенти. Универзитет у Источном Паризу (Université Paris-Est Créteil Val de Marne) представиле су Дуња Абаџић и Јована Урошевић које су тамо провеле зимски семестар школске 2021/22. године. Универзитет у Стокхолму (Stockholm University – Stockholm Business School) представила је Ања Вучић која се тренутно тамо налази на размени. Своја сјајна искуства студирања на Универзитету у Хелсинкију (University of Helsinki) представиле су Анастасија Цветковић и Тамара Радосављевић. Католички Универзитет у Лилу (Université Catholique de Lille), на ком је у претходном семестру боравило шесторо студената ФОН-а, представиле су Марија Боричић и Јелена Милић. Матија Јовић, који је у оквору своје Цепус стипендије боравио на TU Wien овом приликом је говорио о начину аплицирања за стипендију и искуствима студирања у Аустрији.
Сви материјали и презентације са инфо дана су доступни на MS Teams платформи.