Посета делегације Факултета за информатику и информационе технологије Словачког техничког Универзитета

Делегација Факултета за информатику и информационе технологије Словачког техничког Универзитета, посетила је Факултет организационих наука у понедељак 23. маја 2022. године. Ово је био први званичан састанак представника оба факултета који је организован на иницијативу проф. др Ивана Луковића.

Делегацију из Словачке, чинили су: проф. др Иван Котуљјак, декан, доц. др Михал Рис, саветник декана за пројекте и заменик директорке Института за рачунарско инжењерство и примењену информатику, проф. др Лукаш Шолтес, продекан за студије и бригу о студентима, доц. др Валентино Вранић, продекан за науку и истраживања и директор Института за информатику, информационе системе и софтверско инжењерство. Госте су дочекали, поздравили и са њима разговарали проф. др Сандра Једнак, продекан за међународну сарадњу, проф. др Драгана Макајић Николић, продекан за последипломске студије, проф. др Душан Савић, продекан за основне студије, проф. др Душан Бараћ, продекан за дигитални развој и наставници, проф. др Иван Луковић са Катедре за информационе системе, проф. др Владан Девеџић, шеф Катедре за софтверско инжењерство, проф. др Ненад Аничић, шеф Катедре за информационе системе и доц. др Бојан Јовановић са Катедре за информационе технологије.

Током целодневне посете Факултету, представљена су оба факултета, говорило се о могућностима за успостављање сарадње у заједничким областима од интереса, као што су софтверско инжењерство, информациони системи и информационе технологије. Гости су посетили Истраживачко развојни центар Факултета. Договорено је да се иницира потписивање споразума о сарадњи на нивоу два универзитета, што би чинило полазну основи за даљу формализацију и реализацију сарадње.