Успешно отворена прва међународна конференција о савременом управљању у финансијском пословању – CFMC|2022 (Contemporary Financial Management Conference)

У среду 7. децембра 2022. године у згради Ректората, у организацији Универзитета у Београду отворена је прва међународна конференција о савременом управљању у финансијском пословању – CFMC|2022 (Contemporary Financial Management Conference).

Kонференција ће трајати до 10. децембра, са предавањима, панелима, радионицама и догађајима заједнички организованим у просторијама Факултета организационих наука, Правног и Економског факултета.

Први дан конференције организован је на Факултету организаионих наука. Сјајни радови су презентовани од стране учесника на многобројне теме у области рачуноводства, ревизије, менаџмента перформанси, корпоративних финансија, фискалне политике и управљања приходима. Први дан су обележиле радионица и две панел дискусије у којима су учешће узели еминентни стручњаци у области финансија.

У оквиру панела How to prepare a paper for a prestigious journal свој допринос дали су веома цењени професори и уредници престижних часописа. Панел је водио проф. др Јарослав Kострубиец, а учесници су били проф. др Марија Kузмановић и проф. др Драган Памучар.

Панел под називом Future trends on the horizon and open issues in banking водио је Гонсало Гасоз из Европске банкарске федерације, а сјајни говорници у оквиру панела су дали иновативан и занимљив поглед на трендове и развој банкарског сектора у Србији и свету. Учесници панела били су: Бојана Kаличанин-Стојановић из НЛБ Kомерцијалне банке, Алесандро Брагонци из Европске инвестиционе банке, Слађана Средојевић и Владимир Васић из Удружења банака Србије, и Ана Драшковић из Европске банке за обнову и развој.