Успешно одржан други FON Project Management Forum под слоганом Inspiring Future Leaders

У уторак, 14. маја 2024. године, на Факултету организационих наука одржан је други по реду FON Project Management Forum у организацији Катедре за менаџмент и управљање пројектима.

Програм Форума састојао се из радионице и такмичарског дела намењеног селектованим студентима чији је примарни каријерни интерес у области управљања пројектима. Више од 200 студената Факултета организационих наука узело је учешће у програму. Студенти су имали прилику да решавањем студије случаја покажу своја знања и вештине пред стручним жиријем који су чинили представници компаније Banca Intesa.


Програм је почео предавањем “PM: INicijativa, INovativnost i INspiracija” представника Banca Intesa. Г. Марко Ковачевић, ICT Project Manager у Banca Intesa, одржао је радионицу на тему “Waterfall vs Agile”, и разјаснио разлике између два приступа управљања пројектима.

Након одржане радионице, студенти су радили на тимским решењима задате студије случаја и своје радове представили стручном жирију састављеном од запослених из Компаније.

Победу је однео тим Deliverable Experts, који су чинили студенти Милица Радованчев, Немања Стојановић, Анђела Матовић, Маријана Словаковић и Ива Пејић.

Други део програма, који су отворили продекан за стратешки развој и сарадњу са компанијама, проф. др Марко Михић и продекан за дигитални развој, проф. др Душан Бараћ, започет је панелом на тему Next Gen Project Managers. Модератор панела био је проф. др Дејан Петровић, шеф Катедре за менаџмент и управљање пројектима.

Експерти из области пројектног менаџмента, Ивана Вилус, менаџер за управљање пројектима у Banca Intesa, Синиша Лалић, Head of Project Management Office у Nelt Group, Јована Јовановић, Product Owner & Agile Product Manager у Netconomy, Иван Петровић, члан Управног одбора ЕXIT Foundation, говорили су о пројектним улогама, потребним знањима и вештинама, могућностима за развој каријере и корацима за стицање квалификација у овој области и поделили своја искуства и каријерни пут до сениорских позиција.

FON Project Management Forum истакао је значај сталног образовања и професионалног усавршавања у области управљања пројектима и пружио је платформу за networking и развој будућих лидера у овој динамичној професији.

Форум има за циљ да пренесе знања, најбоље праксе и искуства из области управљања пројектима и припреми студенте за тржиште рада.