На ФОН-у покренут “ReVenture” програм заједничког развоја стартапа са партнерским компанијама

На ФОН-у је покренут “ReVenture” програм заједничког развоја стартапа намењен студентским тимовима који имају жељу да се упусте у предузетничке воде, али немају своју стартап идеју. Први циклус програма омогућава студентима да се прикључе једном од девет иновативних пројеката партнерских компанија ФОН-а, као и да уз континуирано менторство наставе развој и постану сувласници новоформираних стартапа. Програм је развијен у оквиру успостављеног Иновационог инкубатора ФОН-а, а уз подршку Министарства науке, технолошког развоја и иновација.

Презентација девет иновативних пројеката у оквиру “ReVenture startup co-builder” програма биће организована на Инфо дану у четвртак, 28. марта (16h, АМФ 4), а пријава за учешће у програму отворена је до уторка, 2. априла, за студентске тимове са основних, мастер и докторских студија ФОН-а. Један тим чине два или три члана. Уколико тим садржи три члана, постоји могућност да један члан буде студент другог факултета.

>>> ПРИЈАВА <<<

“ReVenture” програм заједничког развоја креиран је као одговор на идентификоване изазове студената приликом започињања стартап каријере који се пре свега односе на ограничене ресурсе, квалитет стартап идеја и недостатак специјализованих знања и вештина за убрзани раст. Развој стартапа кроз ReVenture програм омогућава студентима да избегну почетне препреке и ефикасније започну своју предузетничку каријеру. Стартап пројекте у првој пројектној години омогућиле су компаније CodeIT, Aparteko i 4bees.

Више о расположивим иновативним пројектима је доступно на линку.

Одговоре на често постављена питања можете пронаћи на линку.

 

Ангажовање студентских тимова у оквиру “ReVenture startup co-builder” програма одвија се кроз три фазе: Matching, Building, Founding. Након пријаве тима и исказивања преференције за неки од иновативних пројеката, тим у оквиру Matching фазе решава студију случаја за изабрани пројекат чиме се квалификује за даљи рад на његовом развоју. У оквиру Building  фазе изабрани тимови ће радити на даљем развоју пројеката уз континуирано менторство наставника и подршку представника партнерске компаније. Након остварења дефинисаних развојних и пословних циљева, тим стиче право на власнички удео и оснивање заједничке стартапа у оквиру последње Founding фазе програма. Додатно, свим тимовима ће бити пружена подршка у аплицирању на програме подршке у екосистему како би се обезбедило финансирање даљег развоја стартапа.

>> ПРИЈАВА <<<

“ReVenture startup co-builder” програм резултат је вишегодишњег искуства тима наставника и запослених ФОН-а у развоју предузетничког амбијента на факултету и подршке предузетничким иницијативама студената, као и резултат новоуспостављених облика сарадње факултета и компанија.

Ажурна обавештења о програму и простор за питања налази се на @reventure.builder. Више информација о “ReVenture startup co-builder” програму могу се добити у Истраживачко-развојном центру ФОН-а сваког радног дана или путем мејла irc@fon.bg.ac.rs .