На ФОН-у представљен пројекат изградње метроа у Београду

 

Јуче је на Факултету организационих наука одржана презентација пројекта изградње београдског метроa и озваничена сарадња са ЈKП „Београдски метро и воз“.

Декан ФОН-а, проф. др Милан Мартић, поздравио је присутне и изразио задовољство због потписивања Споразума о сарадњи са овим предузећем.

Проф. др Милан Мартић је рекао да му је изузетно драго што ће студентима програма информациони системи и технологије бити представљен пројекат изградње метроа у Београду, као и прилике за њихово укључење.

Декан је нагласио да углед Факултета зависи од стеченог знања студената као и вештина да то знање успешно примене, закључујући да су студенти Факултета организационих наука наши најбољи амбасадори.

Након декана, присутнима се обратио директор предузећа, г. Андреја Младеновић, и изјавио да је ФОН изузетно важан партнер у развоју пројекта београдског метроа.

Г. Младеновић је истакао да је потписани Споразум основ за даљу сарадњу ове две институције и нагласио да је сигуран да ће пре свега студенти, али и запослени дати изузетан допринос да се пројекат београдског метроа спроведе до краја.

Након свечаног отварања, у оквиру Катедре за индустријско и менаџмент инжењерство и предмета Инжењеринг процеса, уследило је стручно предавање гђе. Иванке Ранкусовић, директорке Сектора за управљање информационим моделом, која је студентима представила софтверско решење која ће унапредити пословне процесе изградње метроа.