Посета представника Универзитета из Лимонжа

Представнице Универзитета у Лимонжу, Селин Парви и Филипин Усон, посетиле су Факултет организационих наука у понедељак, 11. марта 2024. године. Ова посета је реализована на иницијативу Француског института у Србији, са којим факултет већ дуги низ година сарађује на промоцији програма Владе Републике Француске и успостављању сарадње са француским универзитетима. Испред Француског института, састанку је присуствовала госпођа Весна Адамовић, а госте су дочекали проф. др Драгана Макајић-Николић, продеканка за последипломске студије, проф. др Душан Савић, продекан за основне студије и Бојана Ивановић Бован, стручни сарадник за међународну сарадњу.

 

Селин Парви, пројект менаџер и Филипин Хусон, менаџер за комуникације представиле су Универзитет у Лимонжу који броји 18.000 студената, а посебно TACTIC дипломску школу која образује у областима напредне керамике и информационих и комуникационих технологија. Након што је професорка Макајић-Николић представила Универзитет у Београду и Факултет организационих наука, уследио је разговор о областима потенцијалне сарадње две институције. Ово се првенствено односило на информациону безбедност, рачунарске науке, пројектовање и развој софтвера, интернет интелигентних уређаја, компјутерску графику и друго. Госпођа Весна Адамовић из Француског института представила је могућност да Амбасада Републике Француске у Србији финансира боравак једног наставника ФОН-а у трајању од две недеље, ради упознавања са колегама и реализације конкретних видова сарадње две институције.

Гошће су обишле зграду Факултета и упознале се са радом Службе за трансфер знања и иновационо предузетништво (IRTz), где им је активности у оквиру IRTz-а представила Ана Миличевић, координаторка активности.