Посета Универзитету Саленто у оквиру Еразмус+ пројекта U2SID

У оквиру Еразмус+ пројекта „Accelerating Digital Innovation and Growth with the Right digital skills“ – U2SID, професорке Факултета организационих наука, проф. др Слађана Бенковић, руководилац пројектних активности за Универзитет у Београду и проф. др Слађана Барјактаровић Ракочевић, учествовале су на другој радионици одржаној на Универзитету Саленто у Италији у периоду од 15. до 19. априла 2024. године. Ова радионица представља хоризонтални трансфер знања везаних за дигитализацију и утицај вештачке интелигенције на развој науке. Циљ радионице је био да се учесници радионице са албанских и црногорских универзитета упознају са најновијим методама које би требало да убрзају процес дигитализације на партнерским универзитетима овог пројекта.

Првог дана све присутне је испред Универзитета Саленто поздравио професор Fabio Policе, ректор универзитета, и други представници универзитета и катедара. Уследила су 2 изузетно занимљива предавања везана за утицај вештачке интелигенције на развој пројеката, као и етичке изазове. Уследио је пројектни састанак који је водио координатор пројекта професорка Брикене Диониси.

Другог дана, након поздравног говора професорке Валентине Ндоу, која је у исто време пројект менаџер на Универзитету Саленто пројекта U2SID, одржана је серија предавања посвећених променама које доноси дигитализација, реномирани предавачи који доприносе научно-истраживачким резултатима.

Последњи дан радионице био је резервисан за умрежавање и дискусију са професорима Универзитета Саленто, као и посету универзитетском кампусу и лабораторијама.