Специјално гостовање на ФОН-у: др Лук Jулије на тему: “Generative AI: Myths and Reality”

Са великим задовољством вас позивамо на специјално гостујуће предавање Лука Jулија, једног од водећих светских стручњака у области вештачке интелигенције, на тему “Generative AI: Myths and Reality”. Предавање ће се одржати у четвртак, 6. јуна 2024. године у 10.15 сати, у амфитеатру 5 на Факултету организационих наука.

О предавачу:

Лук Jулије је француско-амерички инжењер и научник, познат као један од дизајнера гласовног асистента Siri. Др Лук је главни научни директор за Renault. Пре актуелне функције, био је CTO и виши потпредседник за иновације у Samsung Electronics, директор Siri пројекта у Apple, главни технолог у Hewlett-Packard и суоснивач бројних стартапа у Силицијумској долини.

Током истраживања у SRI International, учествовао је у стварању Nuance Communications, водећег светског лидера у препознавању говора.
Носилац је највишег француског ордена Légion d’Honneur и члан Националне академије технологија Француске. Аутор је бестселера „There is no such thing as Artificial Intelligence” (2020), власник је десетине патената и признат као један од 100 најутицајнијих француских програмера у дигиталном свету. Од 1. новембра 2023. године, Лук Jулије постао је главни AI директор у компанији Ampere.

Догађај је организован уз подршку Француске амбасаде и Француског института у Србији.