Студенти ФОН-а освојили прво место у полуфиналу такмичења T.I.M.E.S.

Студенти Факултета организационих наука, и чланови Case Study Club-a part of BCA SEE, Софија Цветковић и Стефан Деспот и чланови ESTIEM LG BELGRADE, Тијана Мирић и Нађа Саковић, под менторством Александре Вучичевић и Душана Вишњића, освојили су прво место у полуфиналу и квалификовали се за глобално финале такмичења у решавању пословних студија случаја T.I.M.E.S.

T.I.M.E.S (Tournament in Management and Engineering Skills) је такмичење у решавању пословних студија случаја, организовано од стране ESTIEM организације, које окупља студенте из свих локалних група ЕSTIEM-а са 72 европска универзитета.

Полуфинална рунда такмичења одржана је од 1. до 5. маја у Дармштату у Немачкој, где је седам тимова имало прилику да се такмичи за улазак у финале такмичења.

Такмичари су решавали две студије случаја.

Прву студију задао је Технички универзитет у Дармштату (The Technical University of Darmstadt). Задатак је био приказати идеално будуће стање банке Тhe Deutsche CoFI AG до 2030. године.

Другу студију случаја задала је компанија Plastipak, која се бави производњом круте пластичне амбалаже. Главни задатак био је идентификовати најбоље праксе у вези са могућностима за ПЕТ амбалажу у оквиру циркуларне економије и одредити кораке које Plastipak треба да предузме како би обезбедио свој положај на тржишту у будућности. Такмичари су имали прилику да посете једну од њихових фабрика, смештену у Луксембургу, пре решавања студије случаја.

Честитамо нашим студентима и желимо им пуно среће у финалу!