Студенти ФОН-а освојили награду публике за најбоље решење у финалу на светском такмичењу „Champions Trophy Case Competition 2024“ на Новом Зеланду

Студенти ФОН-а, чланови Case Study Club-а: Милош Михајлија, Исидора Марковић, Милица Ђерић и Маријана Словаковић под менторством проф. др Весне Дамњановић и проф. др Милоша Милосављевића, добитници су награде публике за најбоље решење студије случаја на светском такмичењу шампиона „Champions Trophy Case Competition 2024“ које је одржано од 29. јануара до 4. фебруара 2024. у Окланду на Новом Зеланду.

Наши студенти су прво радили три квалификационе студије случаја. Најпре је студију случаја дало новозеландско МСП – New Zealand Trails са вишеструким задацима да се унапреди маркетиншка понуда, омогући одрживо финансирање и смањи ретенција запослених. Наши студенти су били први у дивизији. Потом је рађена студија случаја за новозеландску невладину организацију – Community Housing Aoteaora са задатком да се реши проблем финансирања стамбеног збрињавања становништва са нижим приходима. Наш тим је још једном био први у дивизији. Последња квалификациона студија случаја је рађена за новозеландско листирано предузеће – Comvita Plc, произвођача чувеног лековитог Манука меда са задатком унапређења маркетиншке понуде компаније. Након другог места на трећој квалификационој студији случаја, наш тим се директно пласирао у финале такмичења које је одржано 3. фебруар 2024. победом над тимовима са Ерасмус Универзитета и Универзитета у Флориди.

У финалу је наш тим решавао студију случаја за новозеландску листирану компанију Ryman Healthcare Plc, специјализовану за изградњу и управљање селима за пензионере (retirement villages). Задатак који је компанија дала је даљи раст компаније са одрживим начином финансирања. Наш тим је победио у категорији оцене публике (People Choice Award) од стране других ментора и такмичара учесника такмичења.