Студенти ФОН-а шампиони света на дебатном такмичењу у Вијетнаму

У периоду од 28. децембра до 4. јануара одржано је Светско првенство из дебате у Вијетнаму – World Universities Debating Championship, на ком су студенти Факултета организационих наука остварили историјске резултате.

Од када се ово првенство одржава, никада се није десило да чланови једне делегације такмиче у финалу све три категорије, нити да дебатери са једног универзитета освоје две од три категорије овог такмичења, и то је управо оно што су српски такмичари успели да остваре овог пута.

Студенти, Лазар Поповић са ФОН-а и Михаило Бабић са Филозофског факултета освојили су титулу светског шампиона у финалу категорије енглески као други језик.

Студент ФОН-а, Ђорђе Мирковић и његов колега Милош Прокић са Електротехничког факултета постали су светски шампиони у категорији енглески као страни језик. Награду за најбољи говор у финалу освојила је студенткиња ФОН-а, Катарина Лазић.

Поред сјајних тимских успеха, наши дебатери су остварили резултате и као индивудални говорници. У категорији енглески као страни језик Kонстантин Поповић и Лазар Поповић освојили су 7. и 9. место у конкуренцији за најбољег говорника на свету.

На такмичењу је учестовало преко 900 студената из 95 земаља, и преко 180 универзитета.
Изузетно смо поносни на резултате делегације Универзитета у Београду, као и на студенте ФОН-а, и желимо им пуно среће и успеха у даљем раду.