ЕВРОПСКИ ПРОГРАМ ЗА САРАДЊУ У ДОМЕНУ НАУЧНИХ И ТЕХНОЛОШКИХ ИСТРАЖИВАЊА – COST (Еuropean co-operation in the field of scientific and technical research – COST) – одобрене нове акције

Управни одбор COST-а, 12. маја 2023. године потврдио је финансирање 70 нових COST акција, које ће званично започети од октобра  2023. године.

Укупно је пријављено 374 акције, а проценат одобрених акција по областима је следећи: Natural Sciences 22%; Engineering and technology 17%; Medical and Health Sciences 17%; Agricultural sciences 8%; Social Sciences 26%; Humanities 10%.

Индивидуална пријава за учешће у COST акцијама ће бити омогућена од 9. јуна 2023. године на званичној COST веб страници.

Информације о чланству у  Management Committee (МC) конкретне акције доступне су на линку: Линк

COST је међувладин оквир за европску сарадњу у домену науке и технологије, који омогућава да се истраживања, која се финансирају на националном нивоу, а у чијој реализацији учествује најмање пет институција из земаља чланица програма, координирају на европском нивоу. COST програм финансијски подржава активности које се односе на организацију конференција, семинара, састанака радних група, састанака управних одбора појединачних пројеката овог програма, учешће у тренинзима, летњим школама, као и трошкове кратких научних посета.